Udflytterne

4 days 23 hours ago

Slagtetid 😱 5 høns der ikke helt udførte deres arbejde med at formere sig måtte i lørdags lade livet og de endte på rotissoriet til vores fællesspisning. Desværre var hønsene lidt gamle så de var noget seje i det.
Via teamwork fik vi overvundet vores usikkerhed/frygt i forhold til selve slagtningen og rollerne blev fordelt i forhold til preferencer. Indfangning, slagtning, plukning osv. og vi er nu blevet klogere på selve slagtedelen, så næste gang går det nok mere smooth 😄
Ps billederne er ikke for sarte sjæle 🙈

Udflytterne

1 week 1 day ago

Det her er Kitkats 4. kuld. Denne gang er der 5 stks og de er bare så kære. Hun er en god kattemor men hun har også sine egne ideer om hvor killingerne skal bo og det er ikke altid vi er enige 😄 så her til aften måtte vi rykke dem.

Udflytterne

1 week 2 days ago

Vi har endelig fået lavet os et forådslagerrum til opbevaring af alt spiseligt til hen over vinteren. Det er isoleret og er det eneste sted på grunden hvor temperaturen er nogenlunde stabil det meste af året.
Her er 2 frysere til kød, bær og grønt. Reoler med kasser til frugt og grøntsager. Flamingokasser med sand til rodfrugter. Kroge i loftet til tørring af krydderurter og igen reoler til alt det vi går og sylter og fermenterer.
Så bliver det spændende og se hvordan det hele holder sig vinteren igennem

Udflytterne

1 week 4 days ago

Første Butternut squash høstet igår 😋 den var stadig en smule umoden, så de andre får lov at hænge lidt endnu men ellers var den lækker 😊 det har været en sjov og lærerig oplevelse med de butternut squash planter og mange erfaringer er allerede gjort til næste år 😄 smuk morgen med tåge som dog hurtigt forsvandt igen. Vi har også stor glæde af de flotte vildt blomster som har blomstret dejligt længe nede i haven 💐

Udflytterne

2 weeks 2 days ago

Endnu en dejlig aften i bofællesskabet med fællesspisning rundt om bålet.

Udflytterne

2 weeks 3 days ago

Krydderier og fermentering.
Tiden går med lidt forskellige projekter. Høstning af grøntsager, frugter og krydderurter. Nogle spises med det samme men der skal også gøres klar til at gemme til vinteren.
Jeg har været på biblioteket for at blive klogere på fermentering og få inspiration til hvad der kan fermenteres og hvad det kan bruges til.
Indtil videre har vi fermenteret spidskål, gulerødder, blommer og tomater.
Krydderurter tørres og gemmes til the og krydderier.

Udflytterne

2 weeks 5 days ago

I går blev der hygget om grisene. Det er blevet vådt og lidt køligt så der blev fyldt op med halm i deres hus og en gammel kløstolpe blev sat op til stor interesse for de 3 små (efterhånden kæmpe store) grise. I det hele taget er det lidt svært at lave noget inde hos dem da de er super nysgerrige og sky er de bestemt ikke 🐷

Udflytterne

3 weeks 2 days ago

Her en gammel Facebook opdatering fra før vi flyttede på landet. Der er lidt mere ro på nu, det fortryder vi ikke.

"Der er bare noget ved mandage. Min næsten nye cykel stjålet, kun 2 minutter for sent i skole med Chili, herefter 2km løb i cykeltøj med Melvin på skuldrene for at nå udflytterbørnehave bussen. Afslutningsvis en togtur iført tights med røvpude men ingen cykel. Det er min version af en Ironman 🙂"

/Jimmi

Udflytterne

3 weeks 4 days ago

Chilis kaninunger søger nye hjem. De er 2 mdr. gamle. Deres far er Dvægvædder og moren Rex. Hvis I kender nogen der kunne tænke sig at adoptere sådan en lille fin kanin så kontakt os via messenger. Hun sælger også indedørsbure med tilbehør til en god pris da skole, ridning og katte tager det meste af hendes tid.

Udflytterne

4 weeks 1 day ago

Det her er en af de aller bedste ting ved at bo i bofælleskab på landet

Udflytterne

1 month 1 week ago

Vores sø er blevet overladt lidt til naturen og det synes denne her temmelig store sno er fantastisk, her er den i fuld fart på jagt efter frøer.

Udflytterne

1 month 1 week ago

Der er ikke noget bedre end et mudderbad at slappe af i når sensommer solen bider fra sig

Udflytterne

1 month 1 week ago

Alt blomster og gror så vi høster og høster på livet løs. Krydderurter har vi mange af, vi er gået igang med at tørre nogle af dem til vinterforrådet. Her salvie, flere forskellige mynter, rosmarin og timian.

Udflytterne

1 month 1 week ago

Der har været travlt i det muntre køkken og mange nye ideer skal prøves. Har taget frø fra et "kartoffelæble" som er en befrugtet kartoffel blomst der laver en lille tomat lignende vækst 😊 så vil prøve at dyrke lidt kartofler fra frø næste år og se hvordan det giver. Så knækkede der desværre en stor blommetræsgren ned da det stormede og den havde mange umodne blommer på - fandt ud af man kunne lave nordiske oliven og japansk blommevin på umodne blommer, så det bliver spændende at smage når det er klar 😋 og sidst men ikke mindst, var der plukket mange lyserøde ribs, så fik lavet lækker ribssaft og ribs marmelade med mandler 🤩

Udflytterne

1 month 4 weeks ago

I år prøver vi at tage frø fra blomster så vi til næste år kan lave et stort blomsterbed. Frøkapslerne er taget fra planten så sent som muligt, tørret og derefter åbnet så frøene kunne drysse ud.
Sidste billedet er fra vores insektvenlige bed med en blomsterblanding som er købt så vi allerede i år kan nyde synet.

Udflytterne

1 month 4 weeks ago

Bærjagt! Ribs, solbær og stikkelsbær er høstet og vi har lavet syltetøj, saft og rysteribs i lange baner. Og resten er kommet i fryseren 😋

Udflytterne

2 months 4 days ago

Imens resten af bofællesskabet passer gården, er vi taget på miniferie for at teste vores van som ikke er helt færdigbygget endnu. Jimmi har knoklet med den i nogle uger og der er kommet solcelle på taget så vi er fint med strøm til køleskab og lys mm og der er lavet sovepladser til os alle 5. Til næste ferie skulle utrækskøkkenet og nem opbevaring også gerne være på plads.

Udflytterne

2 months 1 week ago

Ny vejbod kom op i dag. Vores ærter kiksede i første forsøg, så de lader vente på sig og vores jordbærbede er fuldstændig vokset til. Men kartofler, dem har vi mange af så dem sælger vi plus lidt blomster stiklinger. Vi arbejder på at udvide sortimentet med hjemmelavede lækkerier.

Udflytterne

2 months 1 week ago

Valentine forstod aldrig hvorfor de andre geder blev ved med at grine uhæmmet - så gode var blommerne da heller ikke?

Udflytterne

2 months 1 week ago

Dagens høst til aftensmaden: majroer, løg og glaskål. I aften står den på fællesspisning med bålgryde og så skal vi selvfølgelig se fodbold bagefter 🇩🇰